fbpx

אורז עם מנגולד ולימון משגע

תבשיל אורז עם מנגולד פשוט וטעים בטירוף

אכלתי סיר וגם אתם תיפלו על אחד אם תכינו את האורז הקרימי משגע הזה ☺️
אז אורז ומנגולד זה שילוב מטורף ואהוב עליי ביותר
במיוחד עם הלימון כי זה מזכיר לי את היפראח שסבתא סלימה ז”ל היתה מכינה לי …
זו ארוחה בפני עצמה במיוחד עם הצנוברים המטוגנים מעל
תוך כדי כתיבה אני נזכרת בסבתא סלימה … איזה מדהימה היא הייתה .. אספר לכם סיפור ילדות , ההורים שלי התגרשו כשהייתי דיי קטנה ובחופשים הגדולים אבא שלי היה לוקח אותי לבלות את החופש הגדול איתו ועם סבתא
היה לי בשכונה חבר בשם אסי חחח וסבתא שלי היתה משתגעת כשהייתי מורחת שחור בעיניים מתבשמת ויורדת למטה ליפגוש את כל הילדים של השכונה ( בעיקר בנים חחח ואסי ) אני לא ישכח איך היא הייתה אומרת לי “ את עושה לי בושות מותק “ …כנסי בפנים אני יגיד לאבא שלך הוא יהרוג אותך.

רשימת מרכיבים

  • 1 חבילת מנגולד – 500 ג בערך מפרידים מהחלק הלבן
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כוסות אורז יסמין של בלו אלאפנט
  • 2 שיניי שום קצוצות
  • מיץ מלימון בינוני
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית כורכום
  • כף אבקת מרק ירקות טבעי
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות צנוברים

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל ומניחים בצד.
  2. קוצצים 500 גרם מנגולד גס ומניחים בצד – שומרים חופן בצד לטיגון
  3. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים כ – 2 דקות עד שהבצל הופך שקוף.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים, מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומערבבים.
  5. מבשלים עד שרואים שרוב הנוזלים מתאדים ממש כמה דקות
  6. מוסיפים את התבלינים ואת הלימון ואז את המים הרותחים
  7. מוסיפים 2 כוסות אורז יסמין, מערבבים ומכסים הייטב
  8. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כ 20 דקות.
  9. בינתיים מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את המנגולד ממש לכמה דקות עם הצנוברים
  10. מגישים מעל האורז
    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה