fbpx

אורז ירוק עם שום מטוגן

אורז ירוק מעלף כל כך עדין בטעם וממכר

וואי איזה אורז !!! טוב טיגנתי לילדים שניצלים היום והתחשק לי אורז קצת שונה מהרגיל, קטפתי כוסברה מהגינה חחח סתםםםם תמיד יש לי כוסברה במקרר אני חולה על הירק הזה , הוא מתנהג כל כך שונה בבישולים שזה מדהים
בקיצר העפתי אותו לכיוון הבלנדר, יחד עם מים ומלח וטחנתי
מפה לשם מצאתי רק כוס אורז אחת אז היה ריב רציני על הסיר אבל תודה לאל כולם בחיים !!! חחחחח

טוב אהובים שלי תכינו ת”אורז
הירשמו לסדנאות הטעימות מצחיקות ומהממות שלי

רשימת מרכיבים

  • ½ צרור כוסברה עלים וחצי מאורך הגבעול
  • 1.5 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 3 שיני שום קצוצות
  • בצל לבן קצוץ
  • 3 כפות שמן חמניות
  • כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף היטב

הוראות הכנה

  1. מכניסים לבלנדר או מעבד מזון כוסברה מים ומלח וטוחנים היטב
  2. מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים בצל ושום עד שנהיה שקוף
  3. מוסיפים אבקת בצל פלפל שחור ומלח ומערבבים
  4. מוסיפים את האורז ואת תערובת הכוסברה
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים עם מכסה 20 דקות
  6. אחרי הבישול מומלץ להשאיר מכוסה לעוד 10 דקות
  7. בינתיים מטגנים 3 שיניי שום עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה ושופכים מעל האורז המוכן
  8. מטפטפים מיץ לימון מעל וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה