fbpx

אורז ופילה עוף בסגנון פורטוגזי

ארוחה בסיר אחד, שילוב מהמם של טעמים עדינים עם ליים שום אורגנו ותירס

אורז ופילה עוף בסגנון פורטוגזי צרחות !! אז איך הגעתי לפורטוגזי בטח אתם שואלים
אז ככה בעלי דרום אפריקאי וכשהייתי טסה לבקר את המשפחה שלו בקייפטאון היינו יוצאים מסעדות פורטוגזיות מהממות והתבשיל הזה הזכיר לי מאוד את סגנון הבישול הזה
הפפריקה המעושנת ממש חובה סורי יפים שלי אבל הפעם פפריקה מרוקאית בשמן לא תעבוד כי הריי אנחנו רוצים סגנון פורטוגזי אקזוטי :))
רוצו מחר לקצבייה למכולת אההה וגם לחקלאי כי אין כמו תוצרת חקלאית טרייה

זה עושה את כל ההבדל

רשימת מרכיבים

  • 400 גרם רצועות פילה עוף
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות רכות קלופות וחתוכות
  • כוס תירס
  • 2 גבעוליי אורגנו טרי
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • כפית כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית גרידת ליים
  • ½ ליים סחוט
  • 3 כוסות ציר ירקות או מים

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר סוטאז או כל סיר רחב
  2. מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל נהיה שקוף
  3. מוסיפים את העגבניות, אורגנו, גרידת ליים והתבלינים ומערבבים עד שהכל מסמיך
  4. מוסיפים את הליים הסחוט, תירס ורצועות העוף וממשיכים לטגן
  5. מוסיפים את ציר הירקות החם או מים רותחים ואז את האורז
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים היטב ומבשלים ל 20-30 דקות
  7. כשמוכן מפזרים פטרוזיליה ועוד ליים סחוט מעל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה