אוזני המן שימסו לכם בפה

מתכון מנצח לאוזני המן מבצק פריך ומשגע

אני מודה שאף פעם לא אהבתי את ההתעסקות עם אוזני המן 🙃
הבצק תמיד היה נפתח לי באפייה
ונקרע תוך כדי רידוד.

בקיצור הכל עניין של ניסיון וסבלנות .. אז אל תוותרו
קבלו מתכון ששנים אני מכינה ממש מעדן

כמה דברים מאוד חשובים לפני שמתחילים

💜חובה להכניס את הבצק למקרר לפחות לשעה
💜אחרי שקורצים עיגולים להכניס להקפאה או מקרר
💜אחריי שממלאים מכניסים שוב למקרר ומוציאים ממש ישירות לאפייה,
💜שמרדדים את הבצק בתחילה הוא ירגיש קשה ואולי אפילו יקרע, לא להילחץ תוסיפו קמח אם צריך למערוך או למשטח

רשימת מרכיבים

לבצק פריך:

  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם קמח עוגיות
  • קורט מלח
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • 25 גרם אבקת שקדים
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 2 חלמונים
  • כף חלב
  • חצי כפית מחית וניל

    מצרכים לזילוף קרמל

  • 1/2 כוס סוכר חום
  • ¼ כוס מייפל
  • ¼ כוס חמאה
  • 394 ג פחית חלב מרוכז
  • כפית וניל

    לקישוט העוגיות:

  • אבקת סוכר
  • קוקוס

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון שמים את כל היבשים ומעבדים לשנייה
  2. מוסיפים חמאה וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
  3. מוסיפים חלמונים חלב ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד.
  4. חשוב להימנע מעיבוד יתר.

עוטפים את הבצק ומקררים לכשעה.

להכנת הזילוף

  1. בסיר על להבה נמוכה בינונית ממיסים חמאה סוכר ומייפל תוך כדיי ערבוב תמידי
  2. ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את החלב המרוכז ומביאים לרתיחה
  3. ממשיכים לערבב עם מטרפה על להבה נמוכה
  4. מערבבים כפית קורנפלור עם כפית מים, מוסיפים לקרמל וממשיכים לערבב עד שמסמיך.
  5. לאחר קירור הבצק, מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים ומכניסים להקפאה של 5 דקות.
  6. ממלאים כפית גדושה של נוטלה/ ממרח חלב / ריבה או כל ממרח אחר שבא לכם .
  7. מסדרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים ומכניסים למקרר כשעה.
  8. אל תוותרו על השלב הזה, כך הם ישמרו על צורתם.
  9. מחממים תנור טורבו ל 160-170 מעלות
  10. אופים כ- 10-20 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
  11. מקררים לחלוטין.
  12. מחממים את הקרמל ומקשטים את העוגיות.
  13. בוזקים מעט אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.