תפוחי אדמה אפויים עם רוטב סודי

תפו"א אפויים מטריפים ובהגשה שמים מעל רוטב מחרפן

‏תוספות מושלמת לערב החג תפוחי אדמה אפויים בתנור ואז מוסיפים רוטב מאוד עדין ומיוחד שמשדרג את המנה למשהו אחר ☺️

‏באוסטרליה תמיד הייתי מכינה קוגל תפוחי אדמה וואו אני כל כך אוהבת קוגל יש לי את זה בבלוג אבל יש מצב שאני אכין סרטון נוסף כי יש לי רעיון קצת שונה לזה ואז חשבתי רגע בוא נעשה משהו עם תפוחי אדמה אפויים בתנור ולשדרג את זה מעט ומשם בא הרעיון לרוטב

לא תאמינו כמה טעים אז יאללה שמרו את המתכון לחג תכינו תגידו לי איך יצא אוהבת אתכם מאוד וכל שאלה אני כאן המתכון כתוב לכם פה למטה

רשימת מרכיבים

  • ‏ארבע תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • ‏גבעול רוזמרין
  • ‏מלח
  • ‏פלפל שחור
  • שתי כפות שמן זית

     ‏לרוטב :

  • ‏חצי כפית גרדת לימון
  • ‏כף לימון סחוט
  • ‏שן שום כתושה
  • ‏מלח ופלפל
  • ‏צ׳ילי גרוס רק אם רוצים
  • ‏שתי כפות שמן זית

הוראות הכנה

הרוטב:

‏מערבבים את כל חומרי הרוטב, אם סמיך מדיי תוסיפו כף מים

אפיית תפו"א:

  1. ‏מבשלים את תפוחי אדמה במים כ-10 דקות בלבד הם לא אמורים להיות רכים הם אמורים להיות חצי מבושלים
  2. מסננים היטב ממים
  3. משטחים בתבנית עם נייר אפיה
  4. מפזרים מעל מלח פלפל רוזמרין ושמן זית
  5. מכניסים לתנור בחום עליון תחתון 200 מעלות כ-20 דקות
  6. משנים למצב טורבו ואז אופים ועוד ‎10 דקות
  7. מוציאים מהתנור שופכים את הרוטב מעל ומגישים וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.