fbpx

שעועית ירוקה מוקפצת עם גמבה ושום

שעועית ירוקה מוקפצת עם גמבה שום ותבלינים, קראנצ'ית וטעימה בטירוף

אני רוצה לפרגן מכל הלב לתוצרת חקלאית לא פחות ממעולה ושירות מדהים של @alehonline עלה הביתה חקלאות קולינרית באמת ברמה יוצאת דופן 🤍
נשבעת לכם שלא הרבה פעמים קרה שלעסתי שעועית ירוקה והיא היתה כל כך טעימה טרייה וקראנצ’ית
קבלו רעיון למוקפץ שעועית ירוקה, גמבות ושום
אחלה תוספת שיש !!
לא חייב את ה צ’ילי אתם בטח כבר רואים שאצלי זו התמכרות !!

מחכה לשמוע איך יצא

רשימת מרכיבים

  • 500 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
  • 4 כפות שמן זית
  • 4-5 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • מלח, לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית צ’ילי גרוס
  • ½ כפית כמון טחון
  • כפית כוסברה טחונה
  • גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • כף שמיר קצוץ
  • כף כוסברה קצוצה
  • 2 בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מסירים מהשעועית את הקצוות וחותכים אותה לחצי
  2. מרתיחים מים בסיר , מוסיפים את השעועית ל 5 דקות לא יותר ואז ישירות למים קרים קרח ומסננים
  3. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה.
  4. מוסיפים את הגמבות מלח ופלפל ומקפיצים אותם יחד לכמה דקות בלבד עד שמרגיש קצת קריספי מורידים מהאש
  5. שופכים את הגמבות מעל השעועית הירוקה
  6. באותה מחבת מחממים את ה 2 כפות שמן זית הנוספות
  7. מוסיפים את השום ומטגנים ממש לכמה שניות
  8. מוסיפים את ה צ’ילי הגרוס, הכמון, הכוסברה מלח ועוד קצת פלפל ומורידים מהאש לפני שהשום מזהיב מדי
  9. שופכים מעל הגמבות , מערבבים בעדינות
  10. מוסיפים את גרידת הלימון מיץ לימון ועשבי תיבול
    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה