fbpx

קציצות דגים עם זיתים

קציצות דגים עם זיתים ברוטב שום, לימון ועגבניות

דיייי אין קציצת דגים טעימה מזאת פשוט אין !
קציצות דגים לראש השנה של אמא שלי האחת ויחידה
קציצה הכי חמאתית בעולם
אחלה מנה ראשונה מבטיחה לכם
לגבי הזיתים ניסיתי מלא חברות אבל אלה של בית השיטה וואו אחד ענקי !הם פשוט טעימים מדי ולא מרירים

רשימת מרכיבים

לתערובת הדגים

  • ½ קילו דגים טחונים – אני ערבבתי דניס ומושט
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 כפות ציפוי תירס פריך
  • 2 כפות שמן חמניות
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות אבקת מרק טבעית

לרוטב

  • כף שמן לטיגון
  • 3- 4 עגבניות מגורדות
  • 1- 2 צ'ילי חריף אדום וירוק או גמבה אחת חתוכה לרצועות
  • לימון פרוס לעיגולים עם הקליפה
  • 6 -7 שיני שום חצויים
  • קופסת שימורי זיתים ללא חרצנים של בית השיטה
  • כוס וחצי מים
  • 2 כפות שמן מעורבבות בקערה עם כפית כורכום, מעט פלפל שחור, וכף מרק עוף טבעית .

הוראות הכנה

מכינים את הרוטב

  1. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את השום,מטגנים לשנייה.
  2. מוסיפים את פרוסות הלימון, זיתים, עגבניות מגורדות ומערבבים.
  3. מוסיפים את התבלינים ואת המים.
  4. מכסים ומבשלים באש בינונית כ 10 דקות.

    בינתיים מכינים את הקציצות

  5. מערבבים את כל המצרכים של התערובת ולשים ביד לעיסה חלקה
  6. שמים לנוח בצד כ 10 דקות
  7. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות, משטחים את הקציצות מעט
  8. מוסיפים אותן לסיר הרוטב.
  9. מבשלים כ-10-15 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה