fbpx

קיש חצילים וגבינות מבצק שימס לכם בפה

קיש משגע בטירוף מבצק שמכינים ב 5 דקות עבודה ללא מיקסר וללא חמאה או מרגרינה

בצק ללא חמאה ללא מרגרינה רק עם שמן וגם לא ליטר שמן !!!! עצרו הכל עכשיו שמרו את המתכון תייגו ת’עולם ותכינו את המאפה המשגע הזה שלא הפסקתי לאכול ממנו גם יום למחרת והבצק נשאר פריך הצילווווו טעים מדי
מה עושים כשטעים מדי ? טורפים הכל ואז מרגישים רגשות אשמה חחחחחחח
טוב יצאתי לריצה לשרוף את השמן חחח
עכשיו ברצינות לא להיבהל מהבצק כי הוא עדין מאוד עדין ןיש מצב שהוא יקרע לכם וזה בסדר בשביל זה יש לנו ידיים להדק ולאחד הכל חזרה

רשימת מרכיבים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס שמן חמניות
  • חצי כוס מים חמים
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת לפזר מעל

למלית:

  • חציל אחד גדול
  • 100 גרם פטה מפוררת
  • 100 גרם גאודה או קשקבל
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ביצה

להברשה:

  • ביצה טרופה עם קצת מים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 טורבו ומרפדים תבנית פאי עגולה בקוטר 23 בנייר אפייה

מכינים את הבצק:

  1. בקערת ערבוב שמים קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים שמן ומים מערבבים בעזרת כף.
  2. שהבצק רך ונעים למגע יוצרים כדור אחיד. מניחים בקערה למנוחה של 10 דקות

מכינים מלית:

  1. קולים את החציל על הגז, החציל צריך להיות חרוך לגמרי ולהיראות ממש מפוחם. לחיצה קלה עם מזלג אמורה למעוך אותו בקלות. שימו לב שאין חלקים שנשארו קשים – אם הכל רך, הסירו מהאש והניחו במסננת שהנוזלים יצאו החוצה
  2. מקלפים את הקליפה של החציל , קוצצים אותו דק
  3. בקערה נוספת מערבבים את הגבינות עם הביצה והחציל ומערבבים היטב
  4. מחלקים את הבצק לשניים
  5. מרדדים בעדינות רבה חלק אחד, לא צריך לקמח את המשטח כי הבצק מאוד שומני ויש מצב שהוא יקרע אז לא לדאוג פשוט לאחד עם הידיים
  6. שמים בתוך תבנית הפאי ומהדקים את הדפנות
  7. שמים את המלית ומשטחים
  8. מרדדים את החלק השני ושמים מעל ומהדקים את הקצוות
  9. מברישים בביצה ומפזרים פרמזן מעל
  10. אופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש 170 מעלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה