fbpx

קארי רצועות עוף ואפונה משגע

חזה עוף בקארי עם אפונה ותפו"א גורמה אמיתי

לא תבינו עד שתכינו .. יצא לי חרוז נשבעת שזה לא היה בכוונה החפירות שלי יצירתיות לאחרונה חחחחחחח
בחיים לא דמיינתי שיהיה לי בלוג אוכל ושאחפור בו כל היום מול קהל מהמם כמוכם בקיצר הגשמת חלום
חוזרת לקארי
אם לא טעמתם קארי תאילנדי זה הזמן
מחיות קארי עבודת יד של בלו אלפנט טעימות בצורה לא הגיונית
חיים קלים תאמינו לי ובלי פשרות באיכות ובטעם
היום בחרתי מחית קארי צהובה, היא דיי עדינה בטעם לעומת האדומה והירוקה שהן יותר חריפות
הוספתי חזה עוף אבל כמובן שאפשר בקר דגים או טופו

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות שמן חמניות
  • 70 ג מחית קארי צהובה
  • 400 ג רצועות חזה עוף
  • חצי לימון סחוט
  • 3 תפו"א חתוכים לקוביות
  • ½ כוס אפונה
  • 400 מ"ל קרם קוקוס
  • ½ כוס מים
  • כף רוטב דגים ( או רוטב סויה, וורצ'סטר )
  • כפית סוכר
  • חופן כוסברה קצוצה
  • צ'ילי ירוק חתוך

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר סוטאז או מחבת עמוקה
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים לדקה שתיים
  3. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
  4. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים כדקה עד אשר נוצרות בועות קטנות.
  5. מוסיפים מים, לימון, רוטב דגים וסוכר ומבשלים כ-2 דקות.
  6. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה ומבשלים ל 15 דקות.
  7. מוסיפים את החזה עוף והאפונה וממשיכים לבשל לעוד 15 דקות
  8. מוסיפים צ’ילי חריף וכוסברה קצוצה
  9. מגישים עם קערת אורז יסמין
    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה