fbpx

צלי בקר עם פטריות

צלי כתף עם פטריות, בצלצלי שאלוט וסירופ רימונים

מתכון לשמור לכל החיים! חחחחחח נשבעת ואם אתם לא מאמינים לי תכינו מחר כמות קטנה כניסיון לפני החג וזהו אתם מכורים לעד ויש מצב שלא תעבירו אותו לאף אחד כי יצא לכם כל כך טעים ולא תרצו שאף אחד ידע את הסוד עד שיום אחד הם יתקלו בבלוג שלי חחחחחח

טוב אוהבת אותכם עד השמים וחזרהכל שאלה אני כאן באמת שאין לי מילים
אה ומשהו בקצרה אני יודעת שהמתכון הפופולרי עם העלי דפנה כורכום והפלפל אנגלי זה משהו שרגילים אליו אבל הגיע הזמן לנסות משהו אחר :)

רשימת מרכיבים

  • נתח בשר מספר 5 – צלי כתף – קילו
  • 3-4 כפות קמח קורנפלור

לרוטב:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 5-6 בצלי שאלוט של חוות תקוע
  • חבילת פטריות מיובשות מושרות עם חצי כוס מים חמים
  • 5-6 שיניי שום שלמות
  • כרישה אחת החלק הלבן
  • כוס יין אדום
  • 3 כפות סירופ רימונים לא ממותק
  • 3 כפות אבקת בצל
  • 2 כוסות מים רותחים
  • טימין טרי
  • מלח / פלפל שחור
  • כפית אבקת חרדל
  • סלסלת פטריות – אני השתמשתי במיקס אקזוטי של חוות תקוע

הוראות הכנה

  1. טובלים את הבשר בקורנפלור מכל הצדדים.
  2. מחממים שמן בסיר רחב ונמוך.
  3. מטגנים את הבשר היטב מכל צד עד להזהבה מוציאים החוצה.
  4. לאותו הסיר שבו טיגנתם את הבשר, מוסיפים את השאלוט שום וכרישה ומזהיבים מעט
    מוספים את היין ומערבבים עד שמתאדה.
  5. שופכים את הפטריות המיובשות, התבלינים,סירופ הרימונים ואת המים החמים.
  6. מוספים את הבשר מורידים את הלהבה ומבשלים כשעה.
  7. בינתיים מטגנים את הפטריות במעט שמן זית וטימין עד להזהבה ושמים בצד
  8. אחרי כשעה של בישול, מוציאים את הבשר וחותכים לפרוסות ( לא חובה בכלל אני העדפתי לעשות זאת כי לא רציתי שהבשר יתפרק בחיתוך אחריי הבישול )
  9. מוסיפים את הפטריות ואת חתיכות הבשר וממשיכים לבשל כ30/45 דקות נוספות על להבה נמוכה.
    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה