fbpx

פילה לברק בתנור עם תפו"א ושרי

פילה לברק בתנור עם תפו"א שום ועגבניות שרי - טעים במיוחד

גוועתי ברעב ,התחשק לי דג 😋

דג בתנור עם תפוח אדמה בסגנון יווני כזה שמזכיר לי את אוסטרליה בדיוק נזכרתי בג”וני וסופיה זוג יוונים מקסים עם חנות דגים שהייתי קונה בה קבוע ,
כל פעם שהייתי נכנסת ג’וני היה מדבר איתי עברית
“ מה נשמע מרוקו פיש והיינו נקרעים מצחוק אפילו לא בטוחה על מה
זוכרת שבאתי להיפרד לפני העלייה , הוא אמר לי את חוזרת הביתה ,,, ואין כמו הבית וראיתי את הכאב והגעגוע ליוון

קיצררר חזרה למתכןן

הכי פשוט
התפו”א יוצאים חמאתיים וקריספיים
לאפות בחום עליון תחתון ולא טורבו !!

הירקות המשגעים של @tzahile , יש לי קוד קופון מי שרוצה – V10

רשימת מרכיבים

לתפוחי אדמה :

  • ½ חבילת עגבניות שרי חצויות
  • 2 בצלי שאלוט פרוסים
  • 4 תפו”א באטר פרוסים דק
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית

    מרינדה לדג :

  • 2 פילה לברק טרי – לחתוך ל 3
  • צילי גרוס
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כפות זיתים שחורים
  • שמן זית

    רוטב כאופציה לשים מעל הדג לפני הגשה:

  • פטרוזילייה קצוצה
  • כפית גרידת לימון
  • זיתים
  • שום כתוש
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. משטחים את התפו"א, עגבניות שרי ובצל שאלוט בתבנית שטוחה
  2. מפזרים שמן זית ומלח
  3. אופים בתנור שחומם מראש 180 מ כ 30 דקות – חום עליון תחתון עד שמזהיב ורך
  4. בינתיים משרים את הדג במרינדה שהכנו
  5. מוציאים החוצה ושמים מעל את הדג
  6. מגבירים את המעלות ל 210 ואופים את הדג כ 15 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה