fbpx

פודינג אורז חלבי עם קינמון

פודינג אורז הכי מנחם טעים וקרימי שיש

פודינג אורז מרוקאי אחד הטעימים שיש
טוב אז אמא שלי אצלי כבר כמעט מתחילת המלחמה ויחד מכינות מלא מתכונים שעדיין לא שיתפתי אתכם
המתכון הזה של אמא שלי, מהילדות שלה כל כך מנחם וטעים
אני ונאורי נפלנו על הסיר

החלטתי שאני כן אמשיך לשתף מתכונים .. מסיח את דעתי.. נותן מעט שלווה וכמובן לשמח אותכם אפילו במעט

יאללה שכבר נהיה מאחורי זה שיחזרו כל החטופים
ונחזיר את הביטחון לבית

 

רשימת מרכיבים

  • 1 כוס אורז שטוף היטב ומסונן
  • 2 כוסות מים
  • 2.5 כוסות חלב
  • כף חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • מקל קינמון

לפזר מעל:

  • קינמון וסוכר חום

הוראות הכנה

  1. בסיר בינוני שמים את האורז והמים ומביאים לרתיחה
    מנמיכים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים את האורז עם חצי מכסה כ 15 דקות
  2. מערבבים מדיי פעם עד שמסמיך והמים מתאדים
  3. מוסיפים מקל קינמון ואת החלב וממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות
  4. טועמים שהאורז רך מאוד
  5. מוסיפים את החמאה והסוכר ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש נמוכה
  6. מגישים חם או קר עם קינמון וסוכר חום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה