fbpx

עוף בסגנון חמוץ מתוק

כרעיים עוף בסגנון חמוץ מתוק, השילוב של הרסק עגבניות עם החומץ תפוחים והצ'ילי פשוט מנצח

הנה הסיר לשישי בערב ☺️
כרעיים עוף שיתקרמלו להם בסיר עטופות בקמח תירס עם בצל זהוב ורצועות גמבה
והרוטב !!!!!!! יש מצב שאתם תרצו לשתות אותו מרוב שהוא טעים
פליז אל תרתעו מהארומה החמצמץ של החומץ הוא לגמריי מתאדה בבישול
מחכה לשמוע איך יצא ☺️
אני הגשתי עם אורז בסמטי

 

רשימת מרכיבים

  • חתיכות כרעיים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/2 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
  • ½ פלפל ירוק מתוק חתוך לרצועות
  • בצל לבן בינוני פרוס
  • 4 שיניי שום
  • שמן לטיגון

לרוטב חמוץ מתוק:

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות גדושות סוכר חום כהה
  • ½ כוס חומץ תפוחים
  • כפית צ’ילי חריף קצוץ
  • 2 שיניי שום קצוצות דק

הוראות הכנה

  1. עוטפים את הכרעיים בקורנפלור ושמים בצד
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב , מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה
  3. מורידים מהאש ושמים בצד
  4. מחממים כף שמן בסיר שטוח , מטגנים את הבצל עד שמתקרמל
  5. מוסיפים את רצועות הגמבות וממשיכים לטגן עד שמזהיב
  6. מוסיפים את הכרעיים ומטגנים מכל צד תוך כדי זה שהופכים כמה פעמים עד שממש מזהיב
  7. שופכים את הרוטב פנימה ובעדינות מערבבים שהכל יתעטף ברוטב
  8. מביאים לרתיחה
  9. מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות עם מכסה ואת שאר הזמן ללא מכסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה