fbpx

עוגת כרשה במלית אורז ממש מעדן

אני מתה על כרשה והמתכון הזה פשוט מעדן, עליי כרישה במלית אורז ועוד דברים טעימים

קבלו מתכון שיעיף לכם את הסכך
תתכוננו למליון מחמאות ..
תמיד כשאני מפגשת עם קראנצ"ית תמיד יוצאים דברים טעימים (וגם צחוקים שאין דברים כאלה)..

הפעם הכנו עוגה של כרשה במילוי אורז ועוד דברים טובים נוספים..תקשיבו, זה אחד הדברים!! אל תוותרו על שום רכיב, זה מושלם בדיוק ככה

בקיצור, אתם חייבים להכין

רשימת מרכיבים

3 כרישות עבות- החלק הלבן

למילוי:

  • כוס אורז מושרה במים חמים,כחצי שעה
  • כפית שמן, כפית מלח, כפית פלפל שחור וכפית כורכום
  • 1 גזר מגורד בחלק הדק של הפומפייה
  • 3 כפות מלאות פטרוזיליה קצוצה
  • חופן חמוציות- לקצוץ דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
  • 1 עגבניה גדולה מגורדת
  • חופן צנוברים

    לרוטב:

  • 2 כוסות מים חמים
  • כפית מלח
  • כפית שטוחה פלפל שחור
  • כף מלאה וגדושה של סילאן
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית כורכום

לקישוט:

  • צנוברים
  • גרגירי רימון
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. משתמשים בחלק הלבן של הכרשה, לחתוך לחצי. כל חצי לחרוץ לאורך עד המרכז. להעביר את כל מה שחתכנו לסיר עם מים רותחים ולבשל דקה-שתיים. להוציא למסננת.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית ביחד
  3. בקערה נוספת מערבבבים את חומרי הרוטב יחד

    הרכבת המנה:
    לסדר בתבנית חצי מעלי הכרשה הרכים, לרפד את כל התחתית ולהוציא חלק החוצה לשוליים.
    לשפוך את המילוי על התחתית ומעל המילוי להניח עוד עלי כרשה רכים ולסגור מהצדדים את עלי הכרשה כלפי פנים.
    לשפוך את הרוטב מעל הכל, לכסות בנייר אפיה וגם נייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכשעה.
    להוציא ולקשט עם רימונים/ פטרוזיליה קצוצה/ צנוברים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה