fbpx

עוגת אגסים הפוכה

עוגת אגסים הפוכה מהממת

איזה עוגה אלוהים ישמור
עוגת אגסים הפוכה לראש השנה מבטיחה שתתעלפו עליה
קרמל, שמנת חמוצה, סילאן ואגסים שילוב נדיר . יש בה לא מעט חמאה אבל מבטיחה שכל ביס יותר נדיר מהשני אז אל תעצרו את עצמכם כי פעם ב מותר חחח
נפלתי על עוגה שלמה ואחר כך אני בוכה למה הבטן שלי נפוחה

רשימת מרכיבים

  • 220 ג סילאן של תמר כנרת
  • 200 ג שמנת חמוצה – מיכל אחד
  • 100 ג סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 200 ג חמאה מומסת
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • קליפה של חצי לימון מגורד
  • 220 ג קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 40 ג סולת
  • ¼ כפית מלח

לקרמל:

  • 50 ג חמאה
  • 50 ג סוכר חום
  • ½ כפית מלח
  • 2 אגסים קלופים וחצויים לצורת ירח

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

 מכינים את הקרמל:

  1. בסיר קטן ממיסים סוכר מלח וחמאה על אש נמוכה, בוחשים כל הזמן עד שהסוכר מתמוסס ונוצר קרמל.
  2. קולפים את האגסים, מוציאים את הליבה וחותכים כל אגס לפלחים.
  3. שופכים את הקרמל מעל נייר אפייה ומסדרים את פרוסות האגסים בצורת מניפה מעל הציפוי בעדינות.מכינים את הבלילה:
  4. בקערה בינונית, טורפים יחד סילאן שמנת, סוכר וביצים ותערובת אחידה.
  5. מוסיפים גרידת לימון , ג'ינג'ר וחמאה מומסת.
  6. מנפים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את הסולת והמלח ומערבבים.
  7. מוסיפים לבלילה בעדינות ובתנועות עטיפה.
  8. שופכים את הבלילה מעל האגסים ומיישרים בעדינות.
  9. אופים במשך כ45 דקות עד שהשכבה העליונה מזהיבה ועד שקיסם יוצא יבש.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור.
  11. הופכים את העוגה מיד, כשהיא חמה.
  12. מסירים את הנייר אפייה
    וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה