fbpx

עוגיות שורט ברד קפה

עוגיות קפה חמאתיות עשויות מבצק פריך שימסו לכם בפה

שבת בבוקר, נאור החביא אותם בפריזר
ליעד ואיתן יצאו לחיפושים אחר העוגייה המפורסמת ולא מצאו
אני ונאור החלטנו שאת רבי המכר נחביא מעכשיו בפריזר חחחחחח
כשמדובר בקינוחים תנו לי חיים קלים באמת שאני לא מאמינה בהכנת עוגה שלוקחת 3 שעות ו 100 שלבים שונים …חחחח
קבלו את המתכון המושלם הזה של עוגיות שורט ברד שמקורן בסקוטלנד
עוגיות חמאתיות עשויות מבצק פריך שאפשר בעצם להוסיף כל מה שבא לכם לבצק
אני הלכתי על שילוב של קפה ושוקולד ציפס
בלתי אפשרי להפסיק לנגוס מהם

רשימת מרכיבים

  • כף נס קפה – אני אוהבת להשתמש ב ג'ייקובס
  • כף מים חמים
  • 200 ג חמאה רכה
  • 2/3 כוס סוכר
  • כפית וניל
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כוסות קמח
  • ¾ כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה

  1. מערבבים את הקפה עם המים החמים ושמים בצד להתקרר
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מוסיפים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה ובהירה ,
  3. מוסיפים וניל מלח וקפה ממשיכים להקציף עד שהצבע משתנה למוקה.
  4. מוסיפים את הקמח עד שיתאחד, הבצק ירגיש חולי קצת וזה בסד גמור
  5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס
  6. משטחים על נייר אפייה לצורה מלבנית בעובי שווה של כ-1 ס"מ.
  7. מעבירים למקרר למשך חצי שעה בערך, עד שהבצק מתקרר ומתקשה.
  8. מוציאים ופורסים עם סכין חדה לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר. כמובן אפשר גם לגלגל לכדורים קטנים עובדים לפי השיטה שאוהבים.
  9. מסדרים על תבנית מרופדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
  10. הן לא אמורות להשחים וגם ירגישו לכם לא אפויות מספיק אל דאגה
  11. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להתקרר לפחות שעה
  12. אפשר לפזר מעל מעט סוכר לבן או תערובת של סוכר וקינמון לפני האפייה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה