סלמון בתנור הכי טעים וחמאתי שיש

סלמון בתנור במרינדה משגעת יוצא פצצה

‏סלמון בתנור ב-11 דקות אפיה יוצא כמו חמאה וואוו – baked salmon in the oven. Texture is like butter so delicious,  a perfect entree for Passover.

‏בשבילי לא צריך יותר מזה בשביל מנה ראשונה לערב חג הטעמים כל כך עדינים ומרשימים ובאמת באמת שהרוב יאהב כי אין פה שום דבר שיכול להיות חזק מדי או עוצמתי מדי
אתם יכולים להכין יום מראש את המרינדה
כמה כללים חשובים :

הסלמון צריך להיות מופשר לגמריי במידה והוא קפוא ותדאגו לייבש נוזלים בעזרת נייר ניגוב

תנור שחומם מראש על טורבו 200 מעלות

אפייה מקסימום 12 – 13 דקות

 

מחכה לשמוע איך יצא

רשימת מרכיבים

  • חצי קילו נתח סלמון טרי או רצועות סלמון לדאוג שזה יהיה עם עור, העור שומר על העסיסיות של הסלמון לא חייב לאכול אותו אבל נחוץ

    ‏למרינדה :

  • ‏שתי כפות שמן זית
  • ‏כף דבש
  • ‏כפית שטוחה מלח
  • ‏חצי כפית פלפל שחור
  • ‏חצי לימון קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • ‏שתי כפות פטרוזיליה
  • ‏כף שמיר

‏Half a kilo of fresh salmon or salmon strips. Make sure it has the skin on. The skin keeps the salmon juicy. You don't have to eat it, but it's necessary.

For the marinade:

Two tablespoons of olive oil.

A tablespoon of honey.

A flat spoon of salt.

Half a teaspoon of black pepper.

Half a peeled lemon, cut into small cubes.

Two tablespoons of parsley.

A tablespoon of dill.

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור 200 מעלות טורבו
  2. ‏לוקחים את דג הסלמון וונג וים אותו מנוזלים בעזרת נייר ניגוב
  3. ‏מניחים על תבנית עם נייר אפיה
  4. ‏מורחים את המרינדה בכל הצדדים
  5. ‏מפזרים לימון מעל
  6. ‏מכניסים לתנור ל-11 דקות בדיוק
  7. ‏אם אתם מרגישים שסלמון עדיין לא מוכן קחו מזלג תחתכו קצת בצד אם הוא טיפה ורוד אז תתנו לו עוד דקה אחת או שתיים בבקשה לא יותר כי הוא בשניה מתייבש

Preheat the oven to 200 degrees turbo.

Take the salmon and drain it with paper towels.

Place it on a baking sheet lined with baking paper.

Spread the marinade on all sides.

Sprinkle lemon on top.

Put it in the oven for exactly 11 minutes.

If you feel that the salmon is not ready yet, take a fork and cut a little on the side. If it is a little pink, give it another minute or two, please, no more, because it dries out in a second.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.