fbpx

סלט תרד מטוגן בסגנון מרוקאי

סלט תרד מרוקאי מטוגן טעים אש

אחד הסלטים הכי טעימים שיש מתכון של אמא שלי האלופה והייתי חייבת לשתף אתכם
השתמשתי בתרד ולא במנגולד ויצא וואו מטורף
זה סלט חובה לפסח הולך אש עם
טעים חם וקר איך שבא לכם
בעבר אמא הייתה מרתיחה את העלים של המנגולד ואז סוחטת אותם
אתם יכולים לטגן מה שנשאר ולהוסיף ביצי עין וזה אש ותמרות עשן

רשימת מרכיבים

  • 1 חבילה עלי תרד טריים או מנגולד (כחצי ק”ג)
  • ¼ כוס שמן חמניות
  • 4 שיניי שום קצוצות דק
  • ½ כפית כמון
  • חצי כף פפריקה מתוקה
  • מלח ים
  • כרבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה
  2. מטגנים את השום עד שעולה ניחוח
  3. חותכים את התרד השטוף לרצועות עבות ומוסיפים למחבת
  4. מטגנים תוך כדי ערבוב מדיי פעם עד שהתרד מתרכך ומשנה צבע
  5. מוסיפים לתרד את הכמון, הפפריקה, ומלח
  6. מטגנים למשך 15 דקות נוספות על להבה בינונית
  7. מוסיפים את הלימון, מערבבים ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה