fbpx

סלט רוקט רימון ודלעת צלוייה

סלט מושלם לראש בשנה, דלעת צלוייה ומקורמלת יחד עם רוקט ורימון ברוטב משגע

וואוו איזה מפגש היה לי עם שרית עטר המהממת !! הגעתי אלייה להכין כמה מתכונים לראש השנה
היא פינקה אותי בארוחת בוקר מהסרטיםםםםם
אשכרה חוויה שרק הקירות במטבח, אם היו יכולים לדבר, היו מספרים הכי במדוייק.
יש מרתון היסטרי של מתכונים ברשת לקראת החג אבל אנחנו לקחנו את הבוקר באיזי עם ארוחת בוקר טובה שלאחריה שיחקנו עם ירקות, פירות, עלים וטעמים. כך נולד לו הסלט הזה שקשה לקבוע מה הוא יותר. יפה או טעים?
כי הוא גם יפה וצבעוני וגם טעים ברמות וגם אפשר להכין אותו כמה שעות לפני הארוחה וברגע האחרון רק לערבב עם הרוטב ולהגיש
אז שמרו את המתכון, הוא יהיה הסלט המנצח שלכם בהבטחה.

רשימת מרכיבים

  • רבע דלעת ללא קליפה וללא גרעינים
  • 1 בצל סגול חתוך לשמיניות
  • כף שמן זית
  • מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
  • חבילה רוקט טרי יפה
  • 2 גזרים קלופים
  • 1 תפוח גרן סמית פרוס דק
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כוס גרעיני רימון

    לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 שן שום כתושה
  • חצי כפית חרדל ד'זון
  • כפית סירופ מייפל
  • כפית מלח דק
  • חצי כפית פלפל שחור דק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. מניחים את פרוסות הדלעת והבצל
  4. מזליפים שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור עד שהירקות מזהיבים ומתרככים ואז מוציאים ומצננים
  5. בעזרת קולפן מקלפים מהגזר רצועות דקות , או פורסים אותו לעיגולים דקים.
  6. שמים בקערה את הרוקט, התפוחים, הגזר, הפטרוזיליה, אגוזי המלך ואת גרגירי הרימון, מוסיפים את הדלעת והבצל הצלויים.
  7. מנערים בצנצנת אטומה את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ובודקים אם יש צורך אולי בעוד קצת מלח או מייפל.
  8. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב מעל הירקות, מערבבים טוב. הכי טוב עם הידיים😊 ומגישים על צלחת יפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה