fbpx

סלט רוקט אנדיב ודובדבנים מיובשים

סלט רוקט אנדיב ודובדבנים מיובשים עם רוטב ויניגרט חלומי

וואייי איזה סלט! חובה בשולחן החג טוב
שילוב אששש
רוקט, דובדבנים מיובשים, תפוח, ברוטב ויניגרט עילפון אמיתי. לגבי האנדיב אני יודעת שהוא לא מאוד מוכר וחלק חושבים שהוא מר, יש לו מרירות מאוד עדינה, השילוב עובד מצויין עם הדובדבנים והרוקט.
איזה כיף זה להיפתח ולנסות טעמים חדשים נשבעת
תנסו ואז תדעו !
אני יודעת שאין מצב שאבא שלי חיים חינגה העיראקי יתן ביס מהסלט הזה הוא יחשוב שאני לא שפויה חחחחחח

רשימת מרכיבים

  • תפוח עץ מזן גרני סמית
  • כף אגוזים קל
  • חופן דובדבנים מיובשים
  • 1 בצל ירוק
  • 1/2 חבילת רוקט
  • אנדיב סגול

רוטב ויניגרט:

  • רבע כוס לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות דבש
  • שן שום כתושה
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מגלענים את התפוח, חוצים לשניים ופורסים לפרוסות דקיקות, ואז למקלות
  2. מטפטפים מעט מיץ לימון שלא ישחירו.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים אנדיב חתוך לרבעים, רוקט ודובדבנים.
  4. קולים במחבת חם אגוזי מלך למשך דקה או שתיים, שוברים לחתיכות עבות ומצננים.
  5. מערבבים היטב את חומרי הוויניגרט, מוסיפים לקערה, מערבבים שוב היטב ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה