סלט מנגולד ולוביה שלא תצליחו לעצור מלסיים את כל הקערה !!
מתכון שלישי ואחרון עם מורוש ואלינורוש המהממות שהכרנו באודישנים למאסטר שף ומאז חברות בלב.
סלט ממש בצ׳יק צ’ק והשילוב טעמים מושלם
מקווה ששמרתם את כל המתכונים שלי לחג
אוהבת עד השמיים וחזרה אההה ולא ניראה לי שאבא שלי חיים חינגה יקח פה ביס בגלל הרימון
שוטפים הייטב את עלי המנגולד, חותכים ומפרידים את העלים מהגבעולים.
חותכים את הגבעולים דק דק וגם את העלים. מניחים בצד.
במחבת רחבה מחממים קצת שמן זית ומוסיפים את הגבעולים הקצוצים של המנולד ושום כתוש.
מתבלים עם מלח ופלפל שחור כתוש
מוסיפים גם את הגזר
מבשלים עד ריכוך
ולאחר מכן מוסיפים את עלי המנגולד,
מטגנים כמה דקות עד לריכוך.
שימו לב שהעלים לא משחירים!
בקערה מערבבים 2-3 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל ושן שום כתושה
מוסיפים את הלוביה המבושלת, תערובת המנגולד
ואת גרגרי הרימון.
מערבבים הייטב ומעבירים לצלחת הגשה!
אפשר להוסיף קצת גרגרי רימון מעל :)
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה