fbpx

סלט ירקות קלויים מהמם

ירקות קלויים בתנור מוגשים עם רוטב טחינה בזיליקום ממכר, תוספת או מנה בפני עצמה

יצאתי למרפסת , העציץ בזיליקום היפה שלי שתמיד מחייך אליי גם כשאני שוכחת להשקות
קטפתי כמה עלים ואז חשבתי לכיוון של פסטו אבל קצת שונה
הוספתי טחינה, שום ועוד כמה דברים ונולד לו רוטב עשיר ומטריף
ואז פתחתי את המקרר וראיתי כמה ירקות עייפים אז הכנסתי אותם לתנור על גריל ונולד לו סלט ירקות קלויים בטעמים שעדיין לא הכרתם
מקווה שתכינו כי זה טעים מדי

רשימת מרכיבים

  • 1 חבילת ברוקולי מופרד לפרחים
  • 4 סלקים לבנים שטופים היטב
  • ¼ כרוב סגול חתוך לפרוסות עבות
  • 1 גזר שטוף שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח

לרוטב:

  • 8 עליי בזיליקום
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 כוס זית
  • כף צנוברים
  • ½ לימון סחוט
  • כף טחינה מעורבבת עם שתי כפות מים
  • מלח ופלפל
  • להגשה: צנוברים קלויים ושומשום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים בקערה פרחי ברוקולי, סלק לבן, גזר וכרוב סגול מערבבים עם השמן זית
  3. מעבירים לתבנית שטוחה ואופים בין 20 דקות ל 30 דקות

    מכינים את הרוטב:

  4. כותשים את הבזיליקום עם השום ומוסיפים את שאר המרכיבים עד שתיווצר עיסה חלקה
  5. מסדרים את הירקות הקלויים בצלחת הגשה ומטפטפים מעל את הרוטב
  6. מפזרים צנוברים וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה