fbpx

סלט ברוקולי וחמוציות ברוטב קרימי מעלף

סלט ברוקולי ממכר ביותר עם רוטב מעלף

מבטיחה לכם שאתם מדפיסים את המתכון ומדביקים על המקרר טירוף של טעמים
הרוטב הקרימי
החמוציות
השקדים אפויים בתנור
הברוקולי
השן שום הכתושה
בחייאת תכינו
בשבוע שעבר הכנתי את הסלט בלי לצלות את הברוקולי על הפלנצ'ה ויצא אש
היום ניסיתי עם ויצא פצצה אז פה ההחלטה שלכם
אההה סיפרתי לכם שגם בימים רותחים כאלה אמא שלי עדיין מעמידה סיר קציצות על הגז וחמין על הפלטה השם יעזור לי !
עוד שנייה אני מתעלפת מחום ממש אבל , טוב חפירה הגיעה לסיומה

רשימת מרכיבים

חבילת ברוקולי – בערך 250 ג

רוטב :

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיונז
  • 11/2 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • כפית מייפל
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל

לשקדים:

  • 100 ג מקלות שקדים
  • כפית מייפל
  • כפית חומץ בלסמי
  • פפריקה מעושנת

הוראות הכנה

  1. את ראשי הברוקולי חותכים בעדינות ומפרקים לפרחים, מניחים במסננת גדולה ושופטים היטב.
  2. במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא – דואגים להפשיר אותו במסננת ואז לייבש את עודפי הנוזלים עם נייר סופג
  3. מחממים מחבת פסים וצולים את הברוקולי בפלנצ'ה כ 2 -3 דקות מכל צד.
  4. את השקדים אופים בתנור כ 10 דקות בחום 170.
  5. מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה ובודקים טעמים
  6. שופכים את הרוטב מעל הברוקולי , מוסיפים את השקדים וחמוציות אם רוצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה