סלט ברוקולי וחמוציות ברוטב קרימי מעלף

סלט ברוקולי ממכר ביותר עם רוטב מעלף

מבטיחה לכם שאתם מדפיסים את המתכון ומדביקים על המקרר טירוף של טעמים
הרוטב הקרימי
החמוציות
השקדים אפויים בתנור
הברוקולי
השן שום הכתושה
בחייאת תכינו
בשבוע שעבר הכנתי את הסלט בלי לצלות את הברוקולי על הפלנצ'ה ויצא אש
היום ניסיתי עם ויצא פצצה אז פה ההחלטה שלכם
אההה סיפרתי לכם שגם בימים רותחים כאלה אמא שלי עדיין מעמידה סיר קציצות על הגז וחמין על הפלטה השם יעזור לי !
עוד שנייה אני מתעלפת מחום ממש אבל , טוב חפירה הגיעה לסיומה

רשימת מרכיבים

חבילת ברוקולי – בערך 250 ג

רוטב :

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיונז
  • 11/2 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • כפית מייפל
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל

לשקדים:

  • 100 ג מקלות שקדים
  • כפית מייפל
  • כפית חומץ בלסמי
  • פפריקה מעושנת

הוראות הכנה

  1. את ראשי הברוקולי חותכים בעדינות ומפרקים לפרחים, מניחים במסננת גדולה ושופטים היטב.
  2. במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא – דואגים להפשיר אותו במסננת ואז לייבש את עודפי הנוזלים עם נייר סופג
  3. מחממים מחבת פסים וצולים את הברוקולי בפלנצ'ה כ 2 -3 דקות מכל צד.
  4. את השקדים אופים בתנור כ 10 דקות בחום 170.
  5. מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה ובודקים טעמים
  6. שופכים את הרוטב מעל הברוקולי , מוסיפים את השקדים וחמוציות אם רוצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.