fbpx

סלט אטריות אסייתי עם טופו ובוטנים מטוגנים

סלט עשיר בטעמים עם אטריות אורז טופו מטוגן ורוטב סויה

טוב נראה לי שהחורף פשוט החליט לשנות כיוון … בא לי חורף קפוא עם הרבה גשם ☺️
תכננתי להכין מרק אבל המזג אויר הרגיש יותר כמו סלט
הרבה זמן לא הכנתי סלט אסייתי אז הנה קבלו סלט שאתם יכולים לגמריי להפעיל את הדמיון ולשלב איזה מנת חלבון שבא לכם
אני טיגנתי טופו אבל רצועות עוף/ סלמון מטוגן ילך פה משגע
נקווה לימים טובים יותר ושלא יהיו יותר קורבנות תמימים לשנאה כלפינו
אוהבת

רשימת מרכיבים

  • 1/2 חבילה אטריות אורז
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כרוב לבן פרוס דק
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום
  • 2 צנוניות חתוכות דק
  • חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס

לטופו:

  • חבילת טופו חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל
  • ½ כוס קורנפלור

לרוטב:

  • כפית ג’ינג’ר מגורד
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כפית תמרינדי
  • כפית שמן שומשום
  • כף סוכר חום
  • מיץ מ-1/2 ליים
  • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים 2 כפות שמן חמניות במחבת נון סטיק
  2. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות טופו המצופות בקורנפלור ומטגנים עד שמזהיב מכל הצדדים
  3. מוציאים החוצה לרשת בשביל לשמור על הקריספיות
  4. שמים את האיטריות בקערה גדולה עם מים חמים עד שהן מתרככות.
  5. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  6. מסננים את האטריות היטב ומעבירים לקערה אתם יכולים לגזור אותן עם מספריים לחתיכות קצרות יותר.
  7. מוסיפים את הירקות ואת עשבי התיבול
  8. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב
  9. מוסיפים את הטופו המטוגן והבוטנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה