fbpx

סופגניות ריקוטה מטריפות

סופגניות ריקוטה רכות ומשגעות בכלום עבודה

את אתי אני מכירה כבר המון זמן וזאת היתה אהבה מהודעה ראשונה חחחח
הפעם נפגשנו והכנו לכם מתכון קלאסי לחנוכה- סופגניות ריקוטה וקינמון מטורפות  מתכון קל קל קל, כזה שתכינו בלי לחשוב פעמיים
אני רוצה להגיד איזה כייף היה לי איתה, ההיפך הגמור ממני חחח אתי כל כך רגועה שלווה ומסודרת ואני פצצת אטום נו טוב שילוב שעובד זה בטוח

אז יאללה תכינו וספרו לי איך יצא

רשימת מרכיבים

  • כוס קמח- 140 גרם
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית מחית וניל איכותית
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 ביצים M
  • קופסת ריקוטה –  250 גרם 
  • 1/4 כפית קינמון
  • שמן לטיגון: 
  • 700 גרם שמן קנולה או חמניות

    תוספות אחרי הטיגון:
  • אבקת סוכר 
  • ריבה
  • סירופ/ממרח שוקולד

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר לטיגון, חום של 170 מעלות. 
  2. מערבבים הכל יחד בקערה עם כף או מטרפה. עד שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
  3. לוקחים כף קפיצית של גלידה (או כף רגילה מהמטבח) ולקחת איתה קצת מהעיסה ולהעביר לשמן החם.
  4. מטגנים מכל הכיוונים. הכדורים לרוב מתהפכים לבד תוך כדי טיגון.
  5. כשהכדורים זהובים, מוציאים לנייר סופג.
  6. מפזרים אבקת סוכר, אפשר לטבול בשוקולד או ריבה. 
  7. טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה