fbpx

מרק עדשים עגבניות ושום עשיר

מרק מיוחד במינו, שילוב של 4 סוגי עדשים עם עגבניות שום ועוד

איזה מרק !!! תתכוננו לליקוק אצבעות אמיתי מרק עם שלושהארבעה סוגי עדשים ועגבניות
את המתכון המהמם הזה קיבלתי מגיסתי לינזי שהיא בעצם חצי איטלקייה ..ולמרות שהיא תמיד אומרת שהיא לא בשלנית בכלל כל מה שהיא מכינה זהב !!!
טוב אז תבטיחו לי שתכינו
הגשתי את המרק היום עם קרוטונים מהממים מלחם מחמצת
גירדתי פרמזן  מעל וצ׳ילי גרוס
ספרו לי איך יצא

רשימת מרכיבים

  • בצל אחד קצוץ
  • 6-8 שיניי שום חתוכות גס
  • חופן גדול של סלרי – עלים וגבעולים – קצוץ דק
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • כוס וחצי עדשים מעורבבים – כתומים , צהובים , שחורים וירוקים
  • 1/2 כוס אפונה יבשה
  • מלח פלפל
  • כף גדושה כמון
  •  מים חצי סיר
  • 3 כפות שמן

הוראות הכנה

  1. מטגנים בצל ושום יחד עד ששקוף
  2. מוסיפים עגבניות וסלרי וממשיכים לטגן
  3. מוסיפים את כל העדשים והאפונה ומערבבים היטב
  4. מוסיפים תבלינים
  5. מכסים במים ומבשלים כשעה או יותר עד שרך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה