fbpx

מרק חרירה של אמא

מרק עשיר בטעמים וכל כך בריא אני יכולה ליפול על סיר שלם

החורף חזר! לשנייה התרגשתי ואז קפאתי !!! היום פעם ראשונה שאמרתי לעצמי דייייי קר לי חחחחח ואז רצתי למטבח להכין את המרק שאני יכולה לשתות ממנו גלון כל יום גם בקיץ
מרק חרירה מעלף, טוב תקשיבו יש לי כמה גרסאות שונות למרק הזה והפעם לא שמתי חומוס והוספתי בצל ויצא מושלם
אז רוצו להכין יקרים שלי

אההה רגעעעע אני מתרגשת אש לפנק אתכם לקראת החג עם קוד קופון של 20% הנחה !!!!!!! כל כל קטגוריית הבישול/ סכינים/ מטבח של המותג השוויצרי ויקטורינוקס ישששששששש

רשימת מרכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 3 גבעולים של כרפס (סלרי), עם העלים
  • 3 עגבניות טריות רכות
  • 1/2 לימון סחוט
  • 3 כפות שמן
  • כפית וחצי כורכום
  • כפית פלפל שחור
  • כף אבקת מרק טבעית
  • 2 חופני אטריות ביצים דקות

הוראות הכנה

שוטפים את העדשים היטב ומסננים
קוצצים כוסברה וכרפס
את העגבנייה מגרדים בפומפייה
מחממים את השמן בסיר, מטגנים מעט את הכרפס
מוסיפים את העדשים, ועגבניות מגורדות ומערבבים
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל המרכיבים בסיר בערך חצי סיר ומבשלים שעה.
מוסיפים את התבלינים, וממשיכים בבישול כ 10 דקות
בודקים שהעדשים מבושלים, ואז מוסיפים את האטריות הכוסברה והלימון
מבשלים ל 10 דקות נוספות ומכבים להבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה