fbpx

מרק ברוקולי קרמי וטעים בטירוף 

יהיה קשה להפסיק לטרוף את המרק הזה

מרק ברוקולי קרמי וטעים בטירוף 

אני פשוט אוהבת מרקים !! וזה אחד המיוחדים
היתה לי חבילת ברוקולי קפואה וחשבתי מה לעשות עם הירק הזה שאני כל כך אוהבת , קיצר עלה הרעיון למרק הזה… כמובן שברוקולי טרי זה פצצה אם יש לכם 
אל תוותרו על החמאה בחייאת היא משדרגת ומוסיפה המון 

והתוספת של הקרוטונים יחד עם הפרמזן זה פצצת טעמים 

מחכה לשמוע איך יצא

רשימת מרכיבים

  • 1 כף שמן חמניות 
  • כף חמאה 
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית צ'ילי גרוס
  • כף אבקת בצל טבעית 
  • מלח לפי הטעם 
  • 700 גרם ברוקולי, אני השתמשתי בקפוא 
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 כוסות מים 

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן וחמאה בסיר גדול, מטגנים בצל ושום עד הזהבה קלה.
  2. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד 20 שניות.
  3. מוסיפים את הברוקולי, תפוחי האדמה והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 30  דקות או עד שכל הירקות רכים.
  5. טוחנים את התערובת בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  6. מגישים עם קרוטונים ופרמז'ן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה