fbpx

מרק אפונה יבשה קרימי ומשגע

מרק מנצח לחורף! מרק אפונה יבשה עשיר בריא וטעים

מה אני יעשה פשוט חולה על קערה מלאה בכל טוב עם חתיכת לחם מחמצת ענקית וקריספית טבולה בשמן זית וויניגרט בלסמי !!! יאממממממממ

המרק הזה מזכיר לי מאוד את מלבורן והחורף שלא ניגמר .. אפשר לספור את הימים החמים בשתי ידיים טוב אולי קצת יותר,הוא מככב בהמון בתי קפה רק עם תוספת של בייקון 🙃 ham and pea soup

אני זוכרת שהייתי מכינה סיר ענקי בימי ראשון ולוקחת איתי לעבודה בתחילת השבוע .. כל כך משביע ובריא שלא נדבר על כמה שהוא טעים
תהנו :)

 

רשימת מרכיבים

  • 2 כרישה החלק הלבן קצוץ
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כוסות אפונה ירוקה יבשה
  • 2-3 ליטר מים רותחים
  • כוס סלרי קצוץ עלים וגבעולים
  • כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כף אבקת מרק טבעי
  • 2 כפות שמן אורז או חמניות

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר, מטגנים כרישה כ-5 דקות עד שמתרככת
  2. מוסיפים את הגזרים ומערבבים שתי דקות
  3.  מוסיפים את האפונה הסלרי והתבלינים ומערבבים כדקה
  4. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים
  5.  מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה או עד שהאפונה מתרככת
  6.  אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים לפי העין ומבשלים עוד 5 דקות
  7. טועמים ומתקנים תיבול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה