fbpx

מיט פאי אוסטרלי

מתרגשת לשתף אתכם במתכון של המיט פאי האוסטרלי שלי

אייל שני אמר ההתנפצות בפה היתה כל כך גדולה – בחיים לא אכלתי דבר כזה
רותי ברודו אמרה זה יהיה רב מכר אצלי
מתרגשת לשתף אתכם במתכון של המיט פאי האוסטרלי שלי שבזכותו קיבלתי סינר במאסטר שף . אני חושבת שכשאני מסתכלת אחורה והייתי צריכה לבחור מנה לאודישן למרות שהיה לי דיי קשה כי רצית להכין הכח חחח אבל עמוק בלב ידעתי שאני אכין את המתכון האוסטרלי המעלף מיט פאי

רשימת מרכיבים

המרכיבים:

לבצק:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 240 גרם נטורינה קוקוס, חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • 90 גרם מים

    לבשר:

  • 600 גרם בשר אונטריב חתוך לקוביות
  • קורנפלור
  • זית
  • בצל אחד קצוץ
  • שלוש שיני שום קצוצות
  • 3 עלי דפנה
  • 3-4 גרגירי פלפל אנגלי
  • כף רסק עגבניות
  • 2 כפות רוטב ווסטרשייר
  • כפית סוכר חום
  • בקבוק לף בראון
  • כוס מים
  • תימין
  • סלסילת פטריות יער חתוכות

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

בצק:

  1. מערבלים בקערת מיקסר את כל החומרים ומפעילים את המיקסר עם וו לישה ל-20 שניות עד התאחדות (לא צריך להיות בצק).

מוציאים את הבלילה מהמיקסר ומניחים על משטח מקומח. יוצרים מהעיסה מלבן בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

למלית הבשר:

  1. מקמחים את הבשר עם הקורנפלור, ומחממים כף שמן בסיר קדירה.
  2. מטגנים את הבשר בסיר בכמויות קטנות ומוציאים לקערה כשבושל.
  3. מוסיפים עוד כפית שמן ומטגנים בצל, שום, עלי דפנה ופלפל אנגלי כמה דקות, עד שהבצל שקוף ואפשר להריח את הארומה של כל המנה.
  4. מוסיפים רסק עגבניות, שתי כפות רוטב ווסטרשייר ומטגנים 2 דקות.
  5. מוסיפים את הבשר, בירה, מים ותימין. בודקים טעמים לאיזון.
  6. מבשלים את הבשר בין שעה לשעה וחצי, וכשהבשר רך מצמצמים את הנוזלים עד לקבלת מרקם ריבתי.

במחבת נפרדת מקפיצים פטריות כמה דקות עם כפית שמן, ומוסיפים אותם לבשר המצומצם והמוכן. מחכים שיתקרר.

הכנת הפאי והמילוי:

  1. מרדדים את הבצק במערוך בצורתו המלבנית. מקמחים שלא יידבק ומקפלים לחצי.
  2. מרדדים שוב וחוזרים על הפעולה 5 פעמים.
  3. אחרי הקיפול מכניסים למקרר לעוד חצי שעה.
  4. לאחר חצי שעה חותכים ל-5 חתיכות במשקל 100 גרם.
  5. מחלקים כל חתיכה ל-2 ומרדדים כל חתיכה למעט יותר מגודל התבנית.
  6. ממלאים את הפאי ומכסים בבצק.
  7. חותכים את הקצוות ומהדקים את השוליים (אפשר עם מזלג).
  8. עושים חתך קטן בחלק העליון של הבצק ליציאת אוויר בזמן האפייה.
    מושחים את מעטפת הפאי בחלמון טרוף
  9. אופים בתנור על 200 מעלות 35 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה