fbpx

מוקפץ טופו עם תרד וצ'ילי

מוקפץ טופו עם תרד וצ'ילי מעדן אמיתי

אם אמא שלי דניאלה המרוקאית אסלית אהבה את המוקפץ הזה אז מבטיחה לכם שגם אתם תנו פה צ'אנס למנה מהממת קלה ועסיסית ובריאה שזה הכי חשוב !! מנת חלבון פרווה כי לא תמיד בא לנו בשרי נכון ?
הילדים שלי עפים על טופו והתיבול שלי זה הסוד !
הטופו של משק ויילר, טופו חומוס עם עגבניות מיובשות חלומי.

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 300 גרם טופו חומוס עם עגבניות מיובשות של משק ויילר , מסונן ומיובש בטפיחות עם מגבת נייר וחתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
  • 400 גרם תרד שטוף היטב ומנוקה מהגבעולים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • כף שמן שומשום
  • נודלס להגשה

למחית צ'ילי

  • שן שום
  • צ'ילי אדום חתוך
  • כפית מיץ ליים/לימון

הוראות הכנה

איך מכינים

  1. מחממים כף שמן במחבת/ווק לחום בינוני גבוה, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד להזהבה (כ 3 דקות)
  2. מוסיפים חצי מכמות הרוטב סויה ומנמיכים להבה.
  3. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והמחית צילי ומקפיצים כ 30 שניות.
  4. מוסיפים את התרד, בצל ירוק, שמן שומשום והשומשום ומקפיצים עד שהתרד מאבד נפח (כ 2 דקות).
  5. מגישים מיד לצד נודלס או אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה