fbpx

מוקפץ ברוקולי ואטריות אורז

מוקפץ בכלום עבודה עם רוטב משגע - אפשר להוסיף בקר/טופו או עוף

תמיד אהבתי אוכל אסייתי עוד לפני שעברתי לאוסטרליה
זוכרת את ג"ין טנה הקוסמטיקאית התאילנדית שלי במלבורן שתמיד היתה נותת לי מליון ואחד רעיונות למוקפצים
נזכרת בה תמיד …
קבלו מוקפץ פצץץץ
חייב להגיד שמצאתי רוטב צילי מתוק ללא גלוטן וללא תוספת סוכר אז מי שמעוניין אשלח לו תמונה
תכינו את המוקפץ הזה טעים אששששש

כמה נקוודת חשובות :
– תוסיפו את הרוטב בסוף אם תוסיפו בהתחלה תקבלו ם תבשיל  מלא נוזלים
– בכל זמן הטיגון להקפיד לשים את האש על הכי גבוהה – תזכרו שזה מוקפץ ולא תבשיל

– חובה להשתמש  במחבת רחבה או ווק –  הירקות והבשר צריכים לגעת בתחתית וישווצר צריבה ולא בישול או אידוי

רשימת מרכיבים

  •  400 גרם אטריות אורז 
  •  2 כפות שמן חמניות 
  • 1 ברוקולי חלוט במים רותחים ומסונן היטב 
  • 4 שיני שום חתוכים גס 
  • 1 צ'ילי אדום בינוני פרוס דק 

לרוטב:

  • 2 שיני שום כתושות
  •   3 כפות רוטב סויה 
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק 
  •  1 כף חומץ אורז 
  • כף ג'ינג'ר מגורד
  • כפית שמן שומשום

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  2. חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות, את גזע הברוקולי קולפים וחותכים למקלונים
  3. מרתיחים מים בסיר חולטים ברוקולי כ 5 דקות ומסננים 
  4. מחממים את השמן בווק או בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הברוקולי, החלק הלבן של הבצל הירוק, השום,והצ’ילי.
  5. מקפיצים מעל להבה גבוהה כדקה
  6. .מוסיפים את האטריות ואז את הרוטב
  7. מערבבים ומקפיצים תוך כדי להבה גבוהה
  8. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה לפי הטעם אם צריך. האטריות צריכות להיות עטופות ברוטב ובכל שאר המצרכים.
  9. מפזרים מעל בצל ירוק וטורפים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה