fbpx

מוקפץ בקר ובזיליקום טעים אש

מוקפץ בקר עם צ'ילי ובזיליקום ב 10 דקות עבודה

לא תוכלו לעמוד בפניי המוקפץ המטורף הזה
איזה כייף של מנה כל כך פשוטה להכנה והילדים שלי עפים עלייה
את המתכון הזה למדתי מאישה תאילנדית מהממת בשם טו שהייתה לה מסעדה שכונתית ליד הבית שלי במלבורן
בקיצרור .. פליז תשמרו את הסרטון הוא ייתן לכם השראה
אהההה ורק להגיד ופילה עוף ילך פה פצצה
אם לא אוהבים חריף אז אל תכינו חחחחחחחחחחחחחחח סתםםם תשנו לגמבה
אז את מי שכנעתי להכין ?

רשימת מרכיבים

  • ½ קג רצועות אנטריקוט
  • 2 צ'ילי אדום חתוך
  • 2 שיניי שום קצוצות
  • 2 בצל ירוק חתוך ל 4
  • פלפל שחור גרוס
  • ¼ לימון סחוט
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות סויה + כף מים וכפית סוכר
  • חופן בזיליקום תאילנדי או רגיל

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן , מטגנים את הבשר עד שחצי מבושל – רק שמשנה צבע ומוציאים החוצה
  2. מוסיפים שום עד הניחוח עולה, מוסיפים צ'ילי ובצל ירוק
  3. מוסיפים את רצועות הבשר חזרה ומטגנים עד שמבושל – לא לייבש את הבשר שימו לב שעדיין רך
  4. מוסיפים את הרוטב ואז כשהרוטב מצטצמם מוסיפים את הבזיליקום ועוד בצל ירוק ממש לדקה
    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה