מאפה תרד גבינות ורצועות פילו עם טוויסט גאוני שראיתי ברשת
חותכים את דפי הפילו לרצועות וישר לבלילה
חוסך הרבה כאב ראש
הפילו בצק מעולה שנורא קל לעבוד איתו , נאפה מהר, ודל שומן
מערבבים בקערה גבינות, תרד וביצים ואז רצועות הפילו בפנים
קיצרררר אין אחד שלא יאהב וזה הכי פשוט בעולם להכנה
אז אם אין לכם ת”מצרכים רוצו למכולת ותקנו
אתם לא מבינים איזה טעים זה יום או יומיים אחרי
אוהבת מלאאאאאאא
שנדע רק טוב
שלא נזיל יותר דמעות של כאב
שיחזרו כל החטופים
שלא יפלו עוד חיילים
1. מחממים תנור ל -180
2. שמים 2 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים בצל, ומטגנים כ -5 דקות, או עד שהבצל מתרכך.
3. מוסיפים תרד, מגבירים את האש ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שתרד מתרכך (5 עד 8 דקות).
4. מורידים מהכיריים ותנו לו להתקרר
5. בקערה טורפים את הביצים ,מוסיפים פנימה חלב, גבינות , מוסקט, פלפל שחור , בצל ירוק ותרד
מוסיפים את רצועות הפילו שחתכנו
חשוב מאוד לפתוח את הרצועות עם הידיים ממש להפריד ביניהם שלא יווצר גוש אחד שתכניסו לבלילה
6. שופכים לתוך תבנית אפייה עגולה או מלבנית בקוטר 26
מפזרים שומשום
7. אופים ללא כיסוי כ- 45 דקות או עד להזהבה ופריכה (זה יכול לקחת עד שעה). חותכים וטורפיםםםםםם
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה