fbpx

לחם בסיר ללא לישה רך ומשגע

לחם ללא לישה בכלום עבודה וטעים אש

תכינו את השמן זית והבלסמי או 200 ג חמאה תכינו קמח , שמרים , מלח , טיפונת סוכר ומים פושרים.
אל תכינו את הכפפות כי אין פה לישה
תכינו את הבטןןןןןן ללחם הכי כובש בעולם בכלום מאמץ

רשימת מרכיבים

  • 3.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 1ו3/4 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה

  1. אז ככה בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים
  2. ואז מטסיפים את המי הפושרים ובעזרת מזלג מערבבים יחד עד שנוצרת עיסה רטובה מאוד
  3. מכסים ונותנים לנוח כשעתיים – הבצק אמור להכפיל את עצמו
  4. אחריי שעתיים אתם תראו בדיוק לפי הסרטון איך שאני מקפלת כלפיי פנימה את הבצק בעזרת המזלג
    הבצק ירגיש קפיצי ורטוב
  5. בעזרת שתיי מזלגות או אם לא מסתדר אז עם שתיי כפות גדולות ואין בעיה
  6. מעבירים לכלי זכוכית מתאים לאפייה – כלי עגול אם יש לכם 20 סמ קוטר – לא להשתמש בכלי גדול יותר אחרת הלחם יצצא שטוח כי הוא דיי דביק
    אל תשכחו לרפד בנייר אפייה
  7. עכשיט נותנים לנוח עוד חצי שעה
  8. משמנים עם שמן זית
  9. מפזרים שומשום או מה שבא לכם
  10. אופים לתנור שחומם מראש 220 15 דקות
  11. מנמיכים ל 190 מעלות לעוד 20 ד אפייה
  12. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה