הבטחתי לעצמי שלפחות את המתכון המעלף הזה אני מעלה דקה וחצי לפני ליל הסדר
שבוע מטורףףף כבר אמרתי..? עברנו דירה הצילוווו אותי מהכאוס !!! כשארזנו חיים שלמים באוסטרליה ועלינו ארצה חשבתי שאין קשה מזה אבל עם יד על הלב מעבר דירה זה אותו קושי ולא משנה עם עוברים עיר, מדינה או רחוב .
לגבי פסח תכננתי להעלות עוד מתכונים אבל פשוט לא יצאאאא.. תודה לאל שהערב אני נוסעת לבאר שבע לבלות את החג אצל אמא שלי
בקיצור יפים שלי תשמרו את המתכון הזה
מעדן אמיתי
ליקוק אצבעות
2 פילטים לברק חתוכים ל 4
לימון אחד פרוס עם הקליפה
עגבניה אחת קלופה ופרוסה
8 שיניי שום חצויות
1/2 גמבה חתוכה לרצועות
חופן כוסברה
כף שמן
כוס זיתים של זיתא ירוקים ללא גלעין
כוס מים
רוטב :
1/4 כוס שמן
כפית כורכום
קורט פלפל שחור טחון
מלח
מחממים שמן, מטגנים עגבניה, שום, לימון, שום וגמבה
עד שהירקות מתרככים
מוסיפים את הזיתים לעוד כמה דקות נוספות של טיגון
ואז שמים מעל את הדג
מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב הייטב
שופכים מעל
מוסיפים כוס מים
ברגע שרותח מבשלים על להבה בינונית ומכסים כ 20 דקות עד שמסמיך
ב 5 דקות האחרונות תפזרו את הכוסברה הקצוצה מעל ותסירו מכסה
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה