fbpx

טארט חלב הכי טעים וקרימי שיש

מתכון של חמותי הדרום אפריקאית , טארט חלב טעים בטירוף שאתם חייבים להכין

טארט חלב עולמי, קרימי, חמאתי וואוו אין לי מילה לתאר את הטעם הזה 

קינוח דרום אפריקאי מסורתי שמאוד מרגש אותי

חופשי מחזיר אותי לטזמניה ( אי בדרום אוסטרליה)

כל ביקור שלנו ממלבורן לטזמניה חמותי לינדה היתה אופה לנו את זה כפינוק חורפי מהמם אחריי ארוחת ערב שהיא ואני היינו מבשלות יחד עם הירקות הטרייים שרגע לפני חמי מקס שעף על הגינה שלו עד כדיי כך שהוא נותן לקישואים וגדול על מימדיים לא הגיוניים חחחחח ואסור להגיד לו כלום לגבי זה

כל שאלה אני כאן 

 

 

 

רשימת מרכיבים

לבצק:

  • כוס קמח – 140 גרם
  • 1/4 כוס סוכר לבן – 50 גרם
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה קוביות
  • כפית מחית וניל
  • 1 ביצה

למלית:

  • 2 כוסות חלב – 480‪ גרם
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 3 כפות קורנפלור
  • כפית מחית וניל איכותית
  • 3 ביצים M – להפריד
  • 2 כפות חמאה – 30 גרם

הוראות הכנה

הכנת הבצק

  1.  מכניסים את כל הרכיבים למיקסר ולשים עם וו גיטרה עד מרקם אחיד. שימו לב- הבצק דביק וזה בסדר.
  2. ישר מהמיקסר לוקחים את הבצק הדביק ועם הידיים מהדקים אותו לתבנית פאי קוטר 24.
  3. משטחים בתחתית ובדפנות בצורה אחידה עד כמה שניתן.
  4. ניתן לפזר מעט קמח על התבנית לפני ששמים את הבצק.
  5. מכניסים את התבנית עם הבצק שמסודר בתוכה לתוך המקפיא. בזמן הזה מכינים את המלית.

הכנת המלית:

  1. בסיר מרתיחים 400 גרם חלב.
  2. בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה את יתרת החלב- 80 גרם, את החלמונים (הצהוב של הביצה), הסוכר, הוניל והקורנפלור.
  3. כאשר סיר החלב רותח, לוקחים ממנו מעט (בערך חצי כוס חלב רותח) ומעבירים לקערה הנפרדת עם שאר הרכיבים המעורבבים וטורפים מהר מהר, שלא יקרה מצב שהחלמונים יקרשו ותיווצר חביתה.
  4. מחברים את שתי התערובות יחד- מעבירים את התערובת שבקערה לתוך החלב החם ומערבבים עד הסמכה (כאשר הגז עדיין דולק)-לא לעזוב את הגז, לערבב כל הזמן, ברגע שיש הסמכה מכבים את האש ומוסיפים את החמאה, לא להפסיק לערבב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
  5. לתת לתערובת להתקרר מעט ובזמן הזה מקציפים את החלבון הנותר לקצף יציב.
  6. מחברים בין התערובת שבסיר לחלבון המוקצף, להעביר את החלבון למה שבסיר ומקפלים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

הרכבת הטארט: 

  1. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא ושופכים את המלית מעל
  2. מיישרים ומפזרים מעל מעט סוכר
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180מעלות לאפיה של כ 40 דקות.
  4. אפיה בשליש התחתון של התנור.
  5. אחרי האפיה ממתינים לפני הפריסה.
  6. ניתן לאכול חם וגם קר ישירות מהמקרר.

2 תגובות

  1. תודה על המתכון, קראתי ספר שבו הדמות הראשית מדרום אפריקה ומספרת על הטארט חלב שהיא מכינה והחלטתי לחפש מתכון ולאפות. אשמח לדעת אלו התאמות אני צריכה לעשות מבחינת כמויות כך שיתאים לתבנית פאי מס׳ 26. תודה🙏🏻

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה