fbpx

הקיש של שרה

קיש תרד וריקוטה פשוט מהמם, פינוק אמיתי

בלי חמאה, כל ביס מעדן הקיש של שרה קנדית מהממת וקרועה על כל הראש, דתייה עם ראש הכי יצירתי שיש @saralevstudio
איך היינו צוחקות על כל דבר, חופרות על בישולים ועל כמה שקשה לחיות רחוק מהמשפחה
ממש היינו משפחה אחת לשנייה
הקיש הזה פשוט מהמם, פינוק אמיתי
תרד ריקוטה ובזיליקום
הבצק שנייה עבודה
ללא חמאה
אפשר להקפיא אותו וישר לתנור והטעם פשוט הורס

רשימת מרכיבים

לבצק

  • 2 קמח רב תכליתי
  • כפית מלח
  • ⅔ כוס שמן חמניות או שמן אורז
  • 6 כפות מים קרים מאוד

למלית

  • 1/2 כפית מלח ופלפל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית טימין יבש למלית תרד וריקוטה:
  • 2 כפות שמן אורז או חמניות
  • בצל חתוך
  • 2 שיני שום כתושות
  • 400 ג מדליוני תרד קפוא
  • חופן בזיליקום חתוך
  • 1/2 כפית מלח דק
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • כפית אבקת שום
  • 500 ג גבינת ריקוטה
  • 1/4 כוס שמנת לבישול
  • 1/4 כוס גבינת צ'דר מגורדת
  • 1/4 כוס פרמזן מגורדת
  • 2 ביצים

הוראות הכנה

הכנת הבצק

  1. בקערה מנפים את הקמח
  2. יוצרים גומה מערבבים מים,שמן ותבלינים ושופכים לתוך הגומה
  3. לשים עד שנוצר בצק רך מאוד חלק ושומני
  4. מכסים ונותנים לנוח במשך רבע שעה
  5. מרפדים תבנית לפאי בגודל 24 או 26 (מתפרקת) בנייר אפיה
  6. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית
  7. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים יישארו גבוהים
  8. מכניסים למקרר עד הכנת המלית

הכנת המלית

  1. במחבת מחממים שמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים יחד על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל הופך לשקוף והשום מתרכך מעט.
  2. מוסיפים תרד,לטגן הכל יחד תוך ערבוב מדי פעם
  3. מתבלים במלח ופלפל ואבקת שום
  4. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  6. בקערה נפרדת מקשקשים את הביצים, מוסיפים ריקוטה ושמנת עד שנוצר מרקם חלק ואז אגוז מוסקט וגבינות מגורדות.
  7. מאחדים את תערובת הגבינה עם התרד.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. יוצקים את מלית התרד על גבי הקלתית
  10. אופים את הקיש במשך 35-45 דקות או עד שהבצק מזהיב והמלית יציבה.
  11. מצננים מעט בטמפרטורת החדר וטורפים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה