fbpx

דונאטס אפויים ומטריפים בציפוי קינמון

דונאטס אפויים משגעים! בצק רך ואוורירי והטעם חלומי

תחזיקו חזק .. דונאטס אפויים ומטריפים 🍩🍩🍩
אני מודה !!!! תמיד אני מחפשת את התהליך הבריא יותר .. הטיגון עסיסי ברור אבל מבטיחה לכם כל מי שיעז להכין את הדונאטס האלו שלי לא יטגן שוב לעולם .. חחחח טוב אולי נסחפתי
אז ככה יש לנו פה בלילה פשוטה ביותר
שיחקתי עם הקמחים .. השתמשתי בשרית פלסטיק במקום שקית זילוף .. חחח אין על ענתיקיות !!
הטופינד יכול להיות מה שאתם רוצים אני בחרתי בקינמון וסוכר חום

רשימת מרכיבים

 

  •  1 כוס קמח (125 גרם) ( השתמשתי בכוסמין )
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 ביצה, בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום או רגיל
  • 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
  • 1/2 כוס (60 גרם) יוגורט
  • 2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת
  • ו 1/2 כפיות תמצית וניל טהור

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס

תכינו 2 תבניות אפייה של דונאטס ,אם אין אז אפשר תבנית של קאפקייק, חשוב לשמן או לשים ניירות .

הכנת הדונאטס :

  1. בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט
  2. בקערה נוספת בינונית טורפים את הביצה, סוכר,חלב והיוגורט 
  3. מוסיפים את החמאה המומסת והוניל לבלילה תוך כדי ערבוב עד לתערובת חלקה 
  4. שופכים את הרטובים ליבשים ומערבבים ,הבלילה תהיה סמיכה 
  5. שופכים את התערובת לשקית זילוף, אם אין אז שקית פלסטיק וחותכים את הפינה 
  6. אם משתמשים בתבנית דונאטס מסיליקון אז מזלפים בצורה עגולה מסביב ( צרפתי תמונה ) אם בתבנית קפקייק אז תמלאו 2/3 עד 3/4 מהגובה
  7. אופים 9-10 דקות או עד שמשחימים קלות
  8. מקררים כשתי דקות ומעבירים לרשת גדולה ומתחת נייר אפייה גדול

ציפוי חמאה וקינמון

  1. כוס (200 גרם) סוכר חום
  2. כפית קינמון
  3. 1/2 כוס (115 גרם) חמאה מומסת
  4. טובלים אותם בחמאה ואס בסוכר קינמון
  5. אפשר לשמור אותם בקופסא אטומה עד יומיים או להקפיא אותם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה