fbpx

גאלט תפוח בדבש

מאפה כפרי מבצק פריך שימס לכם בפה, 10 דקות הכנה ויש לכם קינוח חלום

איזה קינוח מעלף הכנו לכם אני ושרית עטר המהממת שלי לכבוד החג
בצק מושלם ב 2 דקות עבודה, אפשר להמיר את החמאה לנטורינה לגרסת פרווה
גם אם לא התעסקתם עם בצק לפני מבטיחה לכם 100% הצלחה ! אי אפשר לטעות פה
התפוחים מתקרמלים להם באפיה יחד עם הדבש
הפריכות של הבצק וואואו אמיתי
בקיצוררררר אתם מכינים

 

רשימת מרכיבים

  • 2.5 כוסות קמח רגיל
  • כף וחצי סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • 200 גרם קוביות חמאה קרה מהמקרר
  • חצי כוס מים קרים קרים

למילוי:

  • 4 כפות ריבת תות
  • 3 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
  • כף סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • כף דבש

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

  1. מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר , החמאה והמלח
    לתערובת פירורית ואז מוסיפים בהדרגה את המים הקרים, רק עד שמתגבש בצק אחד ולא מעבר לזה. כך שיתכן ולא יהיה צורך בכל המים
  2. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
  3.  מערבבים בקערה את פרוסות התפוחים עם הסוכר, הקינמון והדבש

הרכבת הגאלט:

  1. מרדדים את הבצק על נייר אפיה ליריעה דקה
  2. מסמנים עיגול במרכז הבצק בעזרת צלחת
  3. מורחים שכבה אחידה של ריבה בתוך העיגול המסומן ומעל מניחים את התפוחים , מזלפים מעט דבש מלמעלה בזרם דק
  4. מקפלים את השוליים של הבצק באופן חופשי ולא בהכרח סימטרי. זה כל היופי בגאלט שהוא קצת מרושל במראה שלו
  5. מעבירים לתבנית אפייה יחד עם נייר האפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות
  6. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה