fbpx

בטטה וכרישה בתנור עם רוטב טחינה מעלף

תוספת מעלפת ! כרישה ובטטה צלויים בתנור לא תאמינו איזה טעים

אין דברים כאלה! כרישה צלוייה בתנור זה טירוף של טעם
אני כל כך מתרגשת כל פעם מחדש שהרעיונות תמיד צצים והטעמים מפתיעים אותי
זו יכולה להיות אחלה תוספת שבעולם או מנה בפני עצמה
אני לא עפה על בטטה אבל בשילוב עם כרישה וכשצולים נכון זה פשוט מעדן !!
שמרו את המתכון

רשימת מרכיבים

  • 2 בטטות בגודל בינוני
  • כרישה אחת – החלק הבהיר
  • קורט מלח גס
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • כף רוטב סויה
  • כף דבש
  • כף שומשום קלוי
  • 3-4 כפות מים
  • ¼ לימון סחוט
  • 2 שיני שום
  • פלפל גרוס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות (טורבו או עליון תחתון)
  2. מקלפים את הבטטות ( אפשר להשאיר את הקליפה אם רוצים רק לקרצף לפני היטב שלא יהיו שאריות חול )
  3. חותכים את הבטטות לרבעים
  4. חותכים את הכרישה לחצי ואז לחתיכות
  5. בתבנית עם נייר אפייה שמים את הבטטה והכרישה
  6. מוסיפים שמן זית ומלח ומעסים
  7. מעבירים לתנור ואופים 35-50 דקות עד שהבטטות והכרישה אפויות לחלוטין, ורכות מאוד. החלק החיצוני צריך להיות מעט שרוף בשוליים וזה החלק הכי טעים
  8. את כל חומרי הרוטב שמים בכלי של בלנדר ידני, מערבבים, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים, טועמים ומשפרים טעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה