fbpx

בטטה אפוייה בתנור עם שום אפוי

מתכון מנצח לבטטה אפוייה מבטיחה שתתמכרו לטעם

אחריי 250 מופלטות ו 150 גרם חמאה וליטר דבש עברתי לירקות !חח
בטטה אפויה בתנור עם שום אפוי ורוטב מעלף
אני חייבת להגיד שזה לא היה הירק המועדף עליי ולמדתי לאהוב אותו באוסטרליה
בילדות הכרתי אותו צף לו בשלמותו בתוך סיר של חמין
אצלי בבית כולם עפים על בטטה אפוייה והגירסה זאת כל כך פשוטה וטעימה אש
אפשר לפזר מעל הבטטות פטה ואז לאפות את ה 5 דקות האחרונים
אחלה דבר

רשימת מרכיבים

  • 4 בטטות שטופות עם הקליפה
  • 2 ראשי שום שלמים

לרוטב :

  • חופן פטרוזילייה קצוצה
  • כפית פפריקה מרוקאית בשמן
  • ½ פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח
  • כף מייפל
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות
  2. מזלפים שמן זית מעל השום ועוטפים היטב, אופים לכ 20 דקות עד שהשום רך
  3. בינתיים מכינים את הרוטב – מערבבבים הכל יחד ומוסיפים את השום האפוי
  4. מנמיכים מעלות ל 200 מצב תנור
  5. חותכים את הבטטות לחצי ואז לאורך ויוצרים חריצים אלכסונים לפי הסרטון
  6. מסדרים את הבטטות בתבנית אפייה, עם הקליפה כלפי מטה
  7. מורחים את הרוטב על הבטטות
  8. מכסים בנייר אפייה או כסף
  9. אופים למשך 30 דקות ואז מסירים את הכיסוי ואופים לעוד 5 דקות להזהבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה