fbpx

בורקיטס חצילים ועגבניות מעלף

בורקיטס חצילים ועגבניות טעים ברמות עם בצק מהיר וקליל מ 3 מרכיבים בלבד

דמיינו ביס מבצק פריך מלוח שמתפורר לכם בפה
בצק מ 4 מרכיבים בלבד ופשוט אי אפשר לטעות פה
עכשיו למלית, חצילים ועגבניות מלח פלפל וזהו !!!

אההה הוספתי אבקת בצל טבעית זה עושה קסם ממש
קיצרררר התלבטתי איזה עשבי תיבול להוסיף ואיזה גבינה ואיזה ירק ואזזז החלטתי להשאיר את זה ככה !!! טעים אש שאין מילה לתאר

רשימת מרכיבים

לבצק:

  • 1 כוס (240 מ”ל) שמן חמניות
  • 1 כוס (240 מ”ל) מים
  • כפית מלח

5 כוסות (700 גרם) קמח רגיל

למלית:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 4 עגבניות תמר קצוצות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 2 כפיות אבקת בצל

    להברשה:

  • חלמון ביצה מעורבבת עם שתי כפות מים

הוראות הכנה

מכינים את המלית:

  1. מקלפים את הקליפה של החצילים לא במלואה
  2. חוצים,חותכים לפרוסות בעובי בינוני וקוצצים לקוביות קטנות
  3. מחממים שמן במחבת , מטגנים את הבצל עד שמזהיב מעט
  4. מוסיפים את החציל הקצוץ וממשיכים לטגן
  5. מכסים ומאדים כ 15 דקות על להבה בינונית קטנה

מוסיפים את העגבניות והתבלינים מערבבים ומכסים שנית לעוד 10 דקות

מכינים את הבצק:

 

  1. בקערה שמים את השמן מים ומלח
  2. מערבבים עם מזלג
  3. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק רך ממש דקה מכסים בניילון נצמד

מכינים את הבורקיטס

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון
  2. מרדדים את הבצק לעלה דק אבל לא מאוד
  3. קורצים עיגולים
  4. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות בצביטה ועושים קיפולים קטנים לפי הסרטון
  5. כמובן שלא חייבים אפשר פשוט להדק עם מזלג
  6. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומסדרים עליו את הבורקיטס
  7. מברישים במעט חלמון ומפזרים מעל קצח או שומשום.
  8. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקיטס מזהיבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה