אורז משגע עם גזר בצל וצנוברים

מתכון לאורז עשיר בטעמים וממש קל להכנה

כשאין לי ממש מצב רוח לבשל כמו היום אני בד”כ בוחרת באורז
אני אוהבת את הפשטות שבו, אורז זה עולם שלם … לשדרג לטגן לבשל, זה עושה לי טוב … אולי בגלל שזה מזכיר ילדות שלמה
טוב אז את האורז הזה אתם מכינים תבטיחו לי סמכו על השילוב הזה
מי היה חושב על פלפל אנגלי, פלפל שחור וקינמון טחונים יחד האמת בטוח שלא אני
הולך משגע עם דגים , בשרים או פשוט איך שזה ממש ארוחה רק תכינו סלט

רשימת מרכיבים

  • רבע כוס שמן חמניות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים, מגורדים גס
  • עגבניה אחת חתוכה
  • 1.5 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 2 ו ¼ כוסות מים חמים

    הכנת תערובת במכתש ועלי:

  • 2 פלפל אנגלי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שטוחה קינמון

    לירק המטוגן:

  • חצי כוס צנוברים קלויים
  • ½ בצל קצוץ
  • חופן פטרוזילייה

הוראות הכנה

  1. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית מוסיפים שמן ובצל ומטגנים עד ששקוף
  2. מוסיפים עגבניה ומטגנים לדקה
  3. מוסיפים את הגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצל והגזר מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את התבלינים שכתשנו במכתש ועלי לעוד 2-3 דקות
  5. מוסיפים אורז ומטגנים כדקה
  6. מוסיפים מים רותחים מערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.

    לירק המטוגן:

  8. מחממים כף שמן זית
  9. מוסיפים את הבצל עד שמזהיב מעט
  10. מוסיפים את הגזר פטרוזילייה וצנוברים לכמה דקות עד שמתקרמל
  11. מפזרים מעל האורז

    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.