fbpx

קישואים צרובים עם ירק ושמן זית

מחבת פסים עושה קסמים, קישואים צרובים עד שהם זהובים עם עשבי תיבול ושמן זית

קישואים צרובים במחבת עם טיפטיפונת שמן ואז מעיפים עלייהם עשבי תיבול, לימון בלסמי ומלח וואוו איזה רעיון מושלם לפסח או לכל יום בשנה !!!
איזה שילוב מהמם של הקישוא הירוק והצהוב יחד עם הירק ממש צלחת יפהפייה
אם ישאר לכם משהו בצלחת גרדו קצת גבינת פטה והנה ארוחת צהריים מושלמת

תדאגו לייבש את הקישואים בנייר ניגוב להסיר נוזלים אחריי החיתוך

רשימת מרכיבים

  • 2 קישואים ירוקים קטנים ואחד צהוב
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • 2 גבעולי נענע
  • כפית גרידת לימון
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • כפית פלפל לבן גרוס

הוראות הכנה

  1. שוטפים קישואים היטב ומשאירים את הקליפה
  2. חותכים את הקישואים לחצי ואז שוב לחצי וחורצים בעזרת סכין
  3. מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את הקישואים ומטגנים עד השחמה משני הצדדים
  4. מעבירים את הקישואים לקערה, שומרים את המחבת בצד לטיגון הרוטב
  5. קוצצים את הפטרוזילייה הנענע והשום היטב
  6. מוסיפים צ’ילי, פלפל לבן, מלח, בלסמי ושמן זית
  7. מוסיפים כפית גרידת לימון
  8. מחממים את המחבת
  9. מוסיפים את הרוטב מטגנים על להבה גבוהה עד שמבעבע
  10. מורידים מהאש ושופכים מעל הקישואים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה